Szociális munka

Senkinek sem könnyű új életet kezdeni egy másik országban, nemhogy egy idegen kultúrában. Noha számos vonatkozásban ugyanolyan jogok illetik meg a hazánkba érkezőket, mint a magyar állampolgárokat, eleinte a legapróbbnak tűnő dolgok is komoly kihívást jelenthetnek nekik. A hozzánk forduló menekültek, oltalmazottak és harmadik országbeli állampolgárok számára igény és problématerület szerint egyéni, csoportos és közösségi szociális szolgáltatásokkal nyújtunk segítséget a sikeres társadalmi beilleszkedéshez. Munkatársaink ügyfélbarát módon nyújtanak eligazítást egészségügyi, szociális, foglalkoztatási, oktatási, lakhatási támogatásokról és ellátásokról.

Aktív munkakereső ügyfeleink számára rendszeres álláskereső klubot tartunk, ahol önéletrajzot szerkesztünk, állásinterjús helyzeteket próbálunk, gyakran munkaadók bevonásával. A szolgáltatásainkat igénybe vevők részt vehetnek magyar nyelvórákon, iskolai felzárkóztató foglalkozásokon, állampolgársági vizsgára való felkészítésen és pszichológiai tanácsadáson.

A társadalmi beilleszkedést közösségi programok segítségével is ösztönözzük. Ügyfeleinknek igyekszünk minél változatosabban átadni azokat a mindennapi ismereteket, amelyek nélkül nehezen boldogulnának. Ezek között van egy-egy speciális csoportra szabott (pl. főzés, ismeretterjesztő városi séta, női magyar óra, női jóga, alkotmányos alapismeretek óra), és a többségi társadalom tagjaival találkozási lehetőséget biztosító, integrációs-közösségi program is (pl. közösségi kertészkedés, családi piknik, sportnap, drámacsoport, rádiózás és blogírás).

Szolgáltatásainkat több helyszínen és élethelyzetben biztosítjuk klienseinknek. A budapesti székhely mellett jelen vagyunk a vámosszabadi befogadó állomáson, a fóti gyermekotthonban, valamint a nyírbátori, a győri, a kiskunhalasi és a reptéri őrzött szállásokon.

Fentebb felsorolt szolgáltatásaink igénybevételéhez időpont egyeztetés szükséges. Időpontot személyesen, e-mailben és az alábbi telefonszámokon lehet egyeztetni:

Cím: 1081 Budapest, Népszínház utca 16. III/3.

Nyitva tartás: hétfőtől péntekig, 9-17 óráig

Telefonszám: +36 1 322 1502

Email cím: menedek@menedek.hu

Időpont-egyeztetés után további szolgáltatásainkról szociális munkásaink adnak részletes tájékoztatást.

Projektek