#WelcomingEurope

Thumbnail

Európai Polgári Kezdeményezés

Befogadó Európa vagyunk - Segítenénk!

Európa kormányainak nehézséget okoz a migráció kezelése. Mi, európai polgárok több millióan vagyunk, akik eddig is segítettünk, és a jövőben is segítenénk a rászorulókon. Eljött az idő, hogy hallassuk a hangunkat: felszólítjuk az Európai Bizottságot a cselekvésre!

1. A segítségnyújtás büntethetőségének betiltása

Ne lehessen bírósági eljárást indítani vagy büntetést kiszabni azért, hogy valaki szállást vagy humanitárius segítséget nyújt rászorulóknak. Elvárjuk a Bizottságtól, hogy vessen véget az önkéntes segítségnyújtás büntethetőségének!

2. Az üldöztetés elől menekülőknek biztonságot adó európai polgárok támogatása

Európa-szerte számos uniós polgár szeretné anyagilag támogatni a menekülteket, hogy új életet kezdhessenek és biztonságos otthont tudjanak teremteni maguknak. A Bizottság nyújtson közvetlen támogatást a beutazási vízummal rendelkező menekülteket segítő helyi csoportoknak.

3. Hatékony igazságszolgáltatást a kizsákmányolás és visszaélések minden áldozatának

Mindenkinek joga van az igazságszolgáltatáshoz. A Bizottság biztosítson hatékony védelmet a munkaerő-kizsákmányolás és más bűncselekmények áldozatainak, és azoknak, akiknek emberi jogai sérültek az uniós országok határain.

A Szerződések azon rendelkezései, amelyek a szervezők megítélése szerint összefüggnek a javasolt intézkedéssel:

Az Európai Unió működéséről szóló szerződés 77. cikke (2) bekezdésének d) pontja, 78. cikke (2) bekezdése és 79. cikke (2) és (4) bekezdése

 

További információ a kampányról: www.weareawelcomingeurope.eu

Az alábbi adatlap kitöltésével tudod támogatni az Európai Polgári  Kezdeményezést:

Loading...