„Vasárnapi ebéd” szerb vendéglátók

2011/11/14
Törzs

„Vasárnapi ebéd” című projektünkben magyar és migráns családok ismerkednek egymással a kulinária segítségével: vendégül látják egymást saját otthonukban, saját készítésű ételsorra. A szerb vendéglátók hamisítatlan balkáni ízekkel várták a magyar családot. A fogásokat férj és feleség közösen készítették el. Előételnek sonka, kajmak, sopszka saláta, ajvár, sült paprika, és gibanica (sajtos rétes) került az asztalra. Aztán teleca corba, azaz marhahúsos leves következett. Ezután tálalták a cserépedényben sült töltött káposztát (szarma), és még ezután tálalták a roston sülteket: húst (rostilj), kerek húspogácsát (pljeskavica) és a kis hengereket (cevap). Köretnek babot (prebranac) kínáltak. A menüsort citromos baklava zárta.