A projekt során a befogadó társadalom tagjai és a migránsok között kulturális és személyes kapcsolatot teremtünk a konyhaművészet segítségével.
A főzés és az étkezés minden kultúrában fontos, mindennapi és ünnepi hagyományokat hordozó tevékenység. A projekt során a befogadó társadalom tagjai és a migránsok között kulturális és személyes kapcsolatot teremtünk a konyhaművészet segítségével.
Ramadántól Karácsonyig: ebédek
Bevándorló és magyar családok vendégül látták egymást. A találkozásokról képes beszámolók készültek.
Bibimbap – tagine – pljeskavica: szakácskönyv
Mautner Zsófia beszélgetett és főzött 15 távoli országban született budapestivel.
Kisfilmek: Török Ferenc szakmai vezetésével öt rövidfilmet forgattak a Színház- és Filmművészeti Egyetem 2011-ben végzett hallgatói (Fekete Ibolya osztályából). Bevándorlók és magyarok valós találkozásai inspirálták a fiatal rendezőket, akik szabadon dönthettek, hogy miként használják a valódi életrajzi és fikciós elemeket.
Vasárnapi ebéd csütörtökön: rendezvény
2012. május 10-én bemutatjuk az ebédeken készült fotókat, a filmeket és a szakácskönyvet. A szakácskönyvben szereplő ételekből ízelítőt adunk.
Novellák: Podmaniczky Szilárd elképzelte, hogy milyen helyzetek adódhattak egymást nem ismerő magyarok és bevándorlók találkozásai során.