Adománygyűjtés - Adj egy nap nyarat menekült gyerekeknek!

2023/05/10
Short description

A nyaralás  élménye  hozzátartozik a felhőtlen gyerekkor emlékéhez. Sok menekült gyerek nem volt még nyaralni. Adj nekik lehetőséget, támogasd a táborozásukat!

Törzs

​Adjukössze kampányunk:

https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/2949

Emlékszel  az első napra az iskolában a nyári szünet után? Ugye te is előre tudtad, hogy mit kell rajzolni rajzórán…

Van, akiknek ilyenkor a távollévő barátok, az elhagyott otthon jut eszébe és nehezen talál lerajzolhatót, elmesélhetőt. Sok menekült gyerek nem volt még nyaralni. Adjunk nekik lehetőséget, hogy ők is örömmel gondoljanak vissza a nyárra!

Támogasd a gyerekek nyarát, adj egy napot ajándékba!

Mi a Menedék Egyesületnél  lassan három évtizede azért dolgozunk, hogy az otthonukat kényszer, vagy egyéb okok miatt elhagyó emberek új otthont és biztonságot találjanak Magyarországon. A menekültként hazánkba érkezők között sok a gyerek. Rájuk mindig kiemelt figyelmet fordítunk. A  gyerekek sikeres beilleszkedéséért különösen felelősek vagyunk, hiszen amellett, hogy ők a legkiszolgáltatottabbak, a velük való bánásmód határozza meg, milyen társadalom felé tartunk.

Ahhoz, hogy valaki otthon érezze magát egy idegen országban kapcsolódásokra van szükség. A gyerekeknek arra is, hogy újra gyerekek lehessenek: befogadó közösségre találjanak, játszhassanak, tanulhassanak. Ebben segítünk szakértelemmel, odafigyeléssel, tapasztalattal. A nyári tábor mindig nagy élmény: a résztvevő gyerekek átélik, hogy nincsenek egyedül és azt is, hogy milyen ha “csak” gyerekek. A természetközeli élmény segít, hogy a traumák felszínre kerüljenek, az elutazás támogatja a  hétköznapi nehézségek elfelejtését. 

28 év, 23 nyári tábor, több mint 1000 gyerek

Mi kell  a 24.-hez? 

Idén a tavalyinál is nagyobb tábort szervezünk. Az ukrán háború miatt megnőtt azoknak a gyerekeknek a száma, akikkel aktív kapcsolatban vagyunk. Őket sem szeretnénk kihagyni.

60 menekült gyerek

2 párhuzamos helyszín Cserépváralján

12 felnőtt (önkéntesek, gyakornokok, munkatársak)

Az évről-évre egyre magasabb költségek forrását próbáljuk előteremteni, de ahhoz, hogy idén sikerüljön, a te támogatásodra mindenképp szükség van!

Mire gyűjtünk?

Ha 3000 forintot adsz, megvan 1 strandbelépő Bogácsra és egy fagyi

Ha 5000 forintot adsz: megvan 1 gyerek egy napi étkezése (háromszori étkezés)

Ha 10.000 forintot adsz: megvan 1  gyerek egy napi tábori díja (szállás+háromszori étkezés)

Ha 25.000 forintot adsz: megvan 1 gyerek 5 napi szállás díja

Ha 50.000 forintot adsz: megvan egy gyerek teljes tábori díja

Adj élményt a menekült  gyerekeknek! Támogasd, hogy minél többen jöhessenek nyaralni!

 

​Adjukössze kampányunk:

https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/2949