Pszicho-szociális segítségnyújtás a Balassagyarmati Közösségi Szálláson II.

A projekt célja, hogy a Balassagyarmati Közösségi Szálláson pszicho-szociális segítséget nyújtsunk a szálláson tartózkodók számára.

Projekt időtartama
2013
Projektfelelős
Lovig Tímea
Támogató
Európai Visszatérési Alap

A Balassagyarmati Közösségi Szálláson a hazatérésre váró külföldiek tartózkodnak. A projekt célja, hogy a Balassagyarmati Közösségi Szálláson pszicho-szociális segítséget nyújtsunk a szálláson tartózkodók számára. Ennek érdekében a szálláson főállásban dolgozik egy pszichológus, egy egyéni esetkezeléssel foglalkozó szociális munkás, valamint egy közösségi munkás. 

A megvalósítás során hangsúlyt fektetünk arra, hogy a szálláson tartózkodók minél korábban tájékoztatást kapjanak a visszatérésről, valamint arra, hogy minél sikeresebben kezdhessék újra az életet a visszatérés után. A szállás lakóinak készségeit és igényeit szem előtt tartva foglalkozásokat szervezünk, melyek gyakorlati ismeretekkel látják el a foglalkozás résztvevőit olyan szakmákkal kapcsolatban, melyek megélhetést biztosíthatnak számukra a jövőben, a visszatérést követően.

A közösségi munkás vezetésével a szálláson tartózkodók hasznos időtöltése érdekében foglalkozásokat és közösségi programokat szervezünk.
A projekt keretei lehetőséget adnak arra, hogy a rászorulókat pszichiáter és más szakorvos kezelje.
A közösségi szálláson tartózkodó külföldiek heti rendszerességgel kapnak élelmiszer-kiegészítést.

A projekt a Menedék Egyesület és a BÁH együttműködésében valósul meg.