Osztályterem

A projekt célja, hogy elő-integrációs iskolai foglalkozásokat nyújtsunk a Magyarországra kísérő nélkül érkező kiskorúaknak, illetve a menedékkérő családok kiskorú gyermekeinek.

Projekt időtartama
2015
Projektfelelős
László Zsuzsa
Támogató
Western Union

A projekt célja, hogy elő-integrációs iskolai foglalkozásokat nyújtsunk a Magyarországra kísérő nélkül érkező kiskorúaknak, illetve a menedékkérő családok kiskorú gyermekeinek. A projektet két helyszínen valósítjuk meg: Fóton a Kísérő Nélküli Kiskorúak Gyermekotthonában (Károlyi István Gyermekközpont), illetve Bicskén a Befogadó Állomáson (Bevándorlási és Állampolgársági hivatal Befogadó Állomás).  

Az osztálytermi foglalkozásokat helyszínenként két szakképzett foglalkozásvezető tartja minden hétköznap, iskolai tanévtől független időszaki rendszerben. A foglalkozások alapvető célja, hogy a gyermekek minél gördülékenyebben tudjanak majd beilleszkedni a magyar iskolarendszerbe. Ehhez a foglalkozásvezetők az alaptantárgyakra koncentrálnak, (matematikai műveletek, magyar nyelv, latin betűk, földrajz, stb.) a csoportos oktatás és a differenciált foglalkozás együttes használatával. 

Mindeközben sportolással és művészeti foglalkozással igyekszünk csökkenteni a gyermekek életkörülményei miatt kialakuló stresszt. Ehhez gyermekpszichológus rendszeres látogatását is beépítettük a projektbe. Az osztálytermi foglalkozásokon kívül változatos közösségi programokon és egyéb szabadidős tevékenységeken keresztül további időtöltési lehetőséget kínálunk a gyerekeknek, ezzel igyekszünk elviselhetőbbé tenni a nem mindennapi élethelyzetüket.