Ismerős ismeretlenek

A projekt célja, hogy alsó tagozatos általános iskolás gyerekeket interaktív, játékos, informatív foglalkozásokon keresztül érzékenyebbé tegye a bevándorlás témája iránt, interkulturális-, szociális kompetenciáik fejlődjenek, elfogadóbbakká váljanak.

Projekt időtartama
2012
Projektfelelős
Hetzer Kata
Támogató
Európai Integrációs Alap

A projekt célja, hogy alsó tagozatos általános iskolás gyerekeket interaktív, játékos, informatív foglalkozásokon keresztül érzékenyebbé tegye a bevándorlás témája iránt, interkulturális-, szociális kompetenciáik fejlődjenek, elfogadóbbakká váljanak. Fontosnak tartjuk, hogy a témával a gyerekek már ilyen fiatal korban találkozzanak, hiszen az új ismeretekre, tapasztalatokra ekkor a legfogékonyabbak, és még kevésbé rendelkeznek tévhitekkel, negatív véleménnyel.

A projekt keretében foglalkozásvezetőink öt foglalkozásból álló foglalkozássorozatot tartanak budapesti iskolákban. A játékos foglalkozások során a gyerekek öt különböző régióval ismerkedhetnek meg a régiókra jellemző kulturális sajátosságok megismerése, illetve egy jellegzetes kézműves tárgy elkészítése által.

A projekt keretében foglalkoztató füzetek készülnek, melyek sok képpel, információval, játékos feladatokkal mutatják be a világrégiókat a gyerekeknek, lehetőséget biztosítva pedagógusoknak a téma önálló feldolgozására is.