Iránytű

A képzéseket ajánljuk mindazon szakembereknek, akik munkájuk során harmadik országbeli állampolgárokkal is kapcsolatba kerülnek, kerülhetnek és szeretnék hatékonyabban végezni munkájukat.

Projekt időtartama
2014
Projektfelelős
Medgyesi Anna
Támogató
Európai Integrációs Alap

2013. július 1-én az eddigiek folytatásaként új képzési projektet indítottunk az Európai Unió Európai Integrációs Alapjának támogatásával, Iránytű címmel.
A projekt folyamán 7 továbbképzést szervezünk segítő szakemberek számára.

  • Egy 88 órás migráns-specifikus képzést „Szociális munka a menekültek/migránsok körében” címmel. (Pl- 2695)
  • Két 32 órás tréninget „Interkulturális kompetencia és szakmai önismeret fejlesztés a migránsokkal dolgozó szociális szakemberek számára” címmel. (S-05-119/2010)
  • Egy 52 órás „Haladó képzés terepgyakorlattal kiegészítve” a 88 órás képzéseinket eddig elvégzőknek.
  • Két 16 órás „Önkéntes készségfejlesztés” című képzést önkéntesek számára.
  • Egy 24 órás „Közösségi szociális munka bevándorlókkal” című képzést segítő szakemberek számára.

A képzéseket ajánljuk mindazon szakembereknek, akik munkájuk során harmadik országbeli állampolgárokkal is kapcsolatba kerülnek, kerülhetnek és szeretnék hatékonyabban végezni munkájukat. Képzéseink tematikáját úgy állítottuk össze, hogy a különböző szakterületeken tevékenykedők egyaránt profitáljanak belőle.

A projekt során létrejön egy olyan képzéstámogató tartalomkezelő rendszer, ami lehetőséget ad elektronikus úton is történő szélesebb körű szakmai ismeretátadásra, a gyakorlatban dolgozók mentorálására és a szakemberek hálózatának online építésére.

A projekt záró rendezvényeként konferenciát tartunk, ami teret biztosít a projekt során megvalósított képzések disszeminációjának, valamint a képzéstámogató tartalomkezelő rendszer eredményeinek bemutatására.

A képzésekbe mintegy 113 szakember kapcsolódhat be térítésmentesen.

A projekt időtartama: 2013. július 1 - 2014. március 31.

Információ: Medjesi Anna Tel: 06 1 322 1502, fax: 06 1 479 0272; anna.medjesi@menedek.hu