Introducing Gamification in vocational education and training for professionals and Social Work in the field migrant children protection and support

A 2017 novemberében induló GVETS projekt célja, hogy egy online interdiszciplináris tréning platformot hozzon létre a gamifikáció módszerének alkalmazásával olyan szakemberek számára, akik migráns hátterű gyerekekkel foglalkoznak munkájuk során.

Projekt időtartama
2017. november – 2019. október
Projektfelelős
Marosváry Barbara
Támogató
Az Európai Bizottság Erasmus+ Stratégiai Partnerségek programja

A 2017 novemberében induló GVETS projekt célja, hogy egy online interdiszciplináris tréning platformot hozzon létre a gamifikáció módszerének alkalmazásával olyan szakemberek számára, akik migráns hátterű gyerekekkel foglalkoznak munkájuk során.

A tréning program alapvetően kompetencia-és képességfejlesztő gyakorlatokra fókuszál, melyhez a gamifikáció, mint innovatív pedagógiai eszköz megfelelő hátteret biztosít, mivel hozzájárul a segítő szakemberek rugalmas kiegészítő képzéséhez, felvértezve őket a mindennapi munka kihívásaival szemben.
A gamifikáció módszertana magába foglalja a kísérletezés, problémamegoldás, kommunikáció és hálózatépítés, kritikus gondolkodás, valamint a tudás gyakorlati alkalmazásának elsajátítását, mindezt játékos módon átadva.

A projekt során olyan rendszert alakítunk ki, amely alkalmas a szakemberek készségeinek fejlesztésére, és egyben motiváló erőként hat az életen át tartó tanuláshoz. A partnerek létrehoznak egy elektronikus könyvet, mely a hét partner országának és általában az EU-nak olyan online és offline tréning lehetőségeit, alkalmazott módszertanait és gyakorlatait, valamint ezek hiányosságait mutatja be, melyek a migráns hátterű gyerekekkel foglalkozó szakemberek továbbképzése céljából elérhetők. Ennek alapján kialakítjuk az online tréning programot, amely a többfunkciós GVETS online platformon lesz elérhető. A tananyaghoz tartozó ellenőrző, tudásmérő eszközök szintén az online felület részét képezik. A tréning program alkalmas lesz arra, hogy az Európai Szakoktatási és Szakképzési Kreditrendszerben elfogadható képesítést adjon. Ennek megvalósításához alkalmazási segédletet készítünk
a partner államok továbbképzési és tréning központjai, felsőoktatási intézményei számára, hogy a projekt keretében kifejlesztett eszközök hosszú távon hozzájárulhassanak a képzési rendszerek javításához.

Honlap elérhetősége: http://gvets.eu/hu/fooldal/#

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A kiadványban (közleményben)
megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

Projektszám: 2017-1- HU01-KA202- 035927

.

 

gvets logo