Baba-mama foglalkozás

A projekt célja, hogy a befogadó állomáson tartózkodó nők és gyermekek a táborban töltött időt strukturáltan, hasznosan töltsék.

Projekt időtartama
2016
Projektfelelős
Lippényi Dóra
Támogató
American Jewish Joint Distribution Committee

A baba-mama konténer projekt megvalósítását 2015. december 1-én kezdtük meg Vámosszabadiban. A projekt célja, hogy a befogadó állomáson tartózkodó nők és gyermekek a táborban töltött időt strukturáltan, hasznosan töltsék. Hetente több alkalommal szervezünk kiscsoportos, kézműves, játékos programokat gyermekek számára, kiegészítve az oktatási rendszer által biztosított tantermi órákat. Nőknek szervezünk ismeretterjesztő programokat, amelyek során reagálni tudunk a felmerülő nehézségekre, egészségügyi vagy egyéb problémákra.

A projektben a rászoruló családok számára babaápolási, higiénés cikkek, vitaminkészítmények beszerezését és kiosztását vállaltuk. 

Segítő szakemberek számára a szükségletekre jól reflektáló segítő munkára, az együttműködésre, interkulturális kompetencia-fejlesztésre, illetve kommunikációs és konfliktuskezelései készség-fejlesztésre irányuló tréningeket, képzéseket szervezünk.