Elindult a Menedék Közösségi Rádió

2017/06/22

A közös beszélgetésekre  érintettek és kollégák között a Menedéknél sok alkalom kínálkozik; ünnepeken, városi sétákon, kulturális programokon, kertészkedve, nyelvórákon. Hosszú ideje tervezzük  ezeket a beszélgetéseket valamilyen módon nyílvánossá tenni; kezdetektől szerettünk volna rádióadások formájában is kapcsolatot teremteni érintettek, szakemberek és a nagyközösség között. Végre elkezdtük.

podcast.png

Kedves Hallgatóság, szeretett Publikum! 

 Mi, a Menedék közösségi programjaiért felelős csapatának tagjai régóta annak az élménynek a  bűvöletében dolgozunk, hogy folyamatos lehetőségünk nyílik kérdéseket feltenni. Beszélgetni, tanulni,  termékeny viszonyt kialakítani, olykor konstruktívan vitatkozni azokkal a Magyarországon élő menekültekkel, akik programjainkon megfordulnak: nekünk szakmai fejlődésünk, mindennapi jó közérzetünk és otthonoságunk záloga. Az otthonosság a szabadság egyik felététele: a Menedéknél azon dolgozunk, hogy azok, akiknek a sorsa hazájában fizikai szabadságának korlátozása, üldöztetés, szegénység, elnyomás volt újra -földrajzilag és lélekben is-  újra otthonra találhasson. 

A közös beszélgetésekre  érintettek és kollégák között a Menedéknél sok alkalom kínálkozik; ünnepeken, városi sétákon, kulturális programokon, kertészkedve, nyelvórákon. Hosszú ideje szerettük volna ezeket a beszélgetéseket valamilyen módon nyílvánossá tenni; kezdetektől szerettünk volna rádióadások formájában is kapcsolatot teremteni érintettek, szakemberek és a nagyközösség között. Végre elkezdtük. 

Nem élőadásokat csinálunk, hanem a felvett beszélgetésekből podcasteket vágunk össze. Ezeket majd hallgathatjátok itt a blogunkon is. A beszélgetésekben mindig részt vesz egy menekült, vagy harmadik országbeli bevándorló is. Ez tehát egy részvételi, közösségi rádió: nem vagyunk profik, hanem épp az a célunk, hogy mindenkinek próbáljunk lehetőséget adni, hogy megszólalhasson. 

Első adásunkat rögtön meg is hallgathatjátok: a felvételen Anab, Reni, Noémi és Peti beszélget a Menedék programjairól,  saját szerepükről a Menedéken belül és a rádióval kapcsolatos terveinkről. 

Szeretnénk, ha Ti, a Hallgatóság is bele tudnátok vonódni a műsorba; a későbbiekben élő adásokkal is jelentkezünk, ahol telefonon és interneten is feltehetitek kérdéseiteket. Eközben várjuk hallgatói kérdéseiteket, hozzászólásaitokat, tanácsaitokat a peter.forgach@menedek.hu e-mail címre. 

Kedves Hallgatóság! Üdvözlünk Titeket.