Városi séta III.- Kerti bográcsozás a 8kerben

2017/08/28

Újabb városi sétát és szabadtéri közös főzést szerveztünk így a nyár végén, hogy kihasználjuk amíg tart a jó idő. Most nem egy klasszikus turisztikai célpontot választottunk, ahol látványos fotókat lehet csinálni, hanem úgy döntöttünk inkább megmutatjuk azt a városrészt, ahol az itt élő menekültek, bevándorlók közül is sokan laknak: a „8kert”. Persze a Corvin-negyedet és környékét már épp ezért a legtöbben ismerték, de most az volt a célunk, hogy olyanokat meséljünk el róla, amit még nem tudnak, nem fedeztek fel. Legutóbbi városi sétánkkal egybekötött bográcsozásunkról Katona Noémi írt beszámolót.

grundkertkep.jpg

Újabb városi sétát és kinti főzőcskézést szerveztünk így a nyár végén, hogy kihasználjuk amíg tart a jó idő. Most nem egy klasszikus turisztikai célpontot választottunk, ahol látványos fotókat lehet csinálni, hanem úgy döntöttünk inkább megmutatjuk azt a városrészt, ahol az itt élő menekültek, bevándorlók közül is sokan laknak: a „8kert”. Persze a Corvin-negyedet és környékét már épp ezért a legtöbben ismerték, de most az volt a célunk, hogy olyanokat meséljünk el róla, amit még nem tudnak, nem fedeztek fel. A Corvin negyedtől sétáltunk végig a Práter utcán egészen a Grund kertig, közben beszélgettünk városrehabilitációról, 56-ról és A Pál utcai fiúkról. A regényt már a 7 éves szír kislány, Hala is ismerte, aki babájával a kezében hamar bekapcsolódott lelkes túravezető társként.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meséltünk a közösségi projektekről, amik a kerületben működnek. Megálltunk kicsit a Gólyánál, ahol korábban a magyar órákat tartottuk ezért páran már ismerték is. Voltak azonban köztünk olyanok is, akik most jártak erre életükben először: Musztafa családja a héten érkezett családegyesítéssel Etiópiából, így felesége és három kislánya csak most kezdett el ismerkedni Budapesttel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül megérkeztünk a Grund kertbe, ahol már főtt a bográcsban a lecsó. Néhányan ott voltak a helyiek közül is, akik elmesélték mi is ez a közösségi kert, kik csinálják és hogyan működik a közösség. Aztán csak együtt ettünk, beszélgettünk – ki ahogy tudott magyarul. Hakim és Hana is örültek a lecsónak.