Májusi séta a parlamentben

2018/05/16

A májusi városi séta keretén belül el látogattunk a parlamentben. A program hirdetésekor próbáltunk olyan ügyfeleket célzottan elhívni, akik a közel jövőben állampolgársági vizsgát szeretnének tenni- Interkulturális közvetitőink tollából.

parlamentetasoreia1.jpg

A májusi városi séta keretén belül el látogattunk a parlamentben. A program hirdetésekor próbáltunk olyan ügyfeleket célzottan elhívni, akik a közel jövőben állampolgársági vizsgát szeretnének tenni. Azonban az eseményen való részvétel nem volt feltételhez kötve bárki, aki szeretet volna a magyar parlament szépségein gyönyörködni csatlakozhatott hozzánk. A csoport tagjaival a Blaha Lujza téren találkoztunk és együtt sétáltunk a parlament felé. Mindenki izgatottan várakozott a jegypénztárnál.

A magyar nyelvű idegenvezetést kaptunk, de interkulturális közvetítőink segítségével dari, arab, szomáli nyelven is tolmácsoltuk az elhangzottakat. Elsősorban a parlament történetéről, annak a működéséről kaptunk tájékoztatást. A látogatókat lenyűgözték az épület különlegességei és sajátosságai. Megtudhatunk a magyar Országházat a világ három legnagyobb parlamentjei közé sorolják. Az érdeklődők rengeteg képeket készítettek, a nőknél leginkább a szelfizés volt a népszerű.

 

A program végén rengeteg új információval lettek gazdagabbak a résztvevők. Remélhetőleg az itt megszerzett tudást az állampolgársági vizsgán is tudják majd hasznosítani.

 

,