Pár gondolat az "Együtt a tényalapú és hiteles társadalmi kommunikáció" c. projektünkben készülő kutatás kapcsán

2024/06/13
Short description

Milyen társadalmi csoportokkal szemben a legelfogadóbbak és melyekkel elutasítóak a magyarok? Mennyire bízunk másokban? Melyek a legfontosabb értékek a magyar társadalomban, és mik a legnagyobb félelmek, és mekkora aktivitási potenciálra építhetnek a civil ügyek?

Törzs

 – néhány kérdés, amelyekre választ keresünk egy tucatnyi magyar civil szervezettel közösen. A társadalomtudósok, civil szervezetek és kommunikációs szakértők együttműködésére építő, az Európai Unió „Közös értékeink” pályázata által támogatott projektben megpróbáljuk majd a magyar társadalomra vonatkozó friss kutatási adatokból kiindulva továbbfejleszteni a részt vevő civil szervezetek kommunikációját. Júniusban és júliusban egy 1500 fős mintán kérdezik le kutatók a közösen kialakított kérdőívet, itt is meg fogunk osztani néhány adatot, és további civil szervezeteket hívunk a programba.

 

A projekt az Európai Unió "Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek” (CERV) programjának támogatásával, a 101091463. számú támogatási szerződés alapján valósul meg. Az Európai Bizottság támogatása ezen honlap elkészítéséhez nem jelenti a tartalmának jóváhagyását, amely kizárólag a lebonyolítók álláspontját tükrözi, valamint a Bizottság nem tehető felelőssé ezen információk bárminemű felhasználásáért.