Ott volt a Menedék Egyesület is a Madarak és Fák napja fesztiválon a Kazinczy utcában

2014/05/13
Short description
Május 10-én szombaton több helyen megjelent a Menedék Egyesület a VII. kerületben.Nagyon izgalmas, színes konferenciát tartottunk a Fogasházban, kapcsolódva a Madarak és Fák Napjához, ami a Kazinczy utcában zajlott. Itt debütált a KULT by Menedék mKult & reKult márkája és adománygyűjtő Bazár is volt. Délután a Mimédia részvételi média szakkörös diákjainknak kiállítását nézhették meg az érdeklődők a Táncművészeti Főiskola üvegablakain.
Törzs
Május 10-én szombaton több helyen megjelent a Menedék Egyesület a VII. kerületben.
Nagyon izgalmas, színes konferenciát tartottunk a Fogasházban, kapcsolódva a Madarak és Fák Napjához, ami a Kazinczy utcában zajlott. 
Itt debütált a KULT by Menedék mKult & reKult márkája és adománygyűjtő Bazár is volt.
 
Délután a Mimédia részvételi média szakkörös diákjainknak kiállítását nézhették meg az érdeklődők a Táncművészeti Főiskola üvegablakain. 
Migrációról iskolásoknak című, az Európai Integrációs Alap által támogatott projektünk keretében öt budapesti általános iskolában és hat középiskolában tartottunk foglalkozásokat, három iskolában részvételi médiaprogramot valósítottunk meg.
Célunk, hogy a résztvevő 
tanulók élményeken keresztül tapasztalják meg a kulturális sokszínűség értékeit, bővüljenek migrációval kapcsolatos ismereteik. 
Záróeseményként diákkonferenciát tartottunk a Fogasházban. A diákok bemutatták iskolájukat a migráció szempontjából, a részvételi médiások megmutatták az iskolájukról készített kisfilmjüket, etno ételkóstolón, gasztro túrán, kreatív workshopon vehettek részt. A részvételi médiaszakkörös diákok elkészült munkáikat a Kazinczy utcában állították ki, az eseményt fotókkal, videókkal örökítették meg. A kiállítás megnyitóját követően a diákok tárlatvezetést tartottak, és a Mimédia szakkörről meséltek az érdeklődőknek.