Munkaerőpiaci-integrációs találkozó

2017/11/16
Short description

A Nemzetközi Migrációs Szervezettel (IOM) közösen tartottunk sajtóbeszélgetést a nemzetközi védelem alatt álló személyek munkaerő-piaci integrációjáról.

fotó: Györffy Anna
Törzs

Menekültek és oltalmazottak munkaerő-piaci integrációját elősegítő interaktív weboldalt mutattak be november 13-án, hétfőn Budapesten.

A Skills2Work elnevezésű nemzetközi projektben 9 európai ország, Belgium, Egyesült Királyság, Hollandia, Írország, Magyarország, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Szlovénia vesz részt. Magyarországot a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület és Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) képviseli.

A projekt a nemzetközi védelem alatt álló személyek korai és fenntartható foglalkoztatását mozdítja elő a képességek és kompetenciák, a nem-formális és informális úton szerzetteket is beleértve, elismertetéséhez kapcsolódó szolgáltatások javításán és a magánszektor munkáltatóinak megerősített bevonásán keresztül. A Skills2Work egyik innovációja egy interaktív online felület kifejlesztése volt, amely a migránsok, valamint a munkáltatók és a területen dolgozó szakemberek/szervezetek számára nyújt hasznos és praktikus információt a munkaerő-piaci integráció elősegítésére.

Az eseményen részt vettek külföldieket foglalkoztató magyarországi munkáltatók és munkavállalók is, akik a kulturális diverzitás munkahelyi kezelésétől a végzettségek elismertetéséig az őket érintő problémáról és azok lehetséges megoldásairól számoltak be.