Közösségi munka bevándorlókkal című képzésünk indul!

2018/03/14
Short description

Áprilisban ismét indítjuk frissített és új tartalmakkal bővített Közösségi munka bevándorlókkal - című térítésmentes, kreditpontot érő képzésünket!

.
Törzs

A képzés fókuszában a közösségfejlesztés, közösségszervezés áll, mint az egyéni esetkezelés melletti segítségnyújtás hatékony módszere, amely közvetlen eszköze lehet az aktív társadalmi részvétel fokozásának, illetve a társadalmi befogadás elősegítésének.
A képzés 5 napon, összesen 40 órában valósul meg. Ebből két napot Budapesten, három napot Leányfalun bentlakásos formában tartunk.

Képzési napok: április 14., április 22-24. (bentlakásos), május 4.

A résztvevők a képzés során egyrészt megismerhetik a közösségi munka gyakorlatát és eszközrendszerét, az aktuális trendeket, valamint hazai követendő gyakorlatokat, másrészt kiscsoportos formában olyan közösségi akcióterveket dolgoznak ki, amelyek a közvetlen környezetükben fellelhető, bevándorlókat is érintő problémákra reflektálnak.
A képzés célja, hogy a bevándorlók beilleszkedési folyamatát segítő szakemberek és leendő szakemberek képessé váljanak a hatékonyabb szakmai munka érdekében alkalmazni a közösségi munkát, közösségfejlesztést, mint munkamódszert.

A képzés kreditpont értéke: 35 pont

JELENTKEZZ, ÁPRILISBAN INDULÓ, A RÉSZTVEVŐK SZÁMÁRA TÉRÍTÉSMENTES KÉPZÉSÜNKRE!
Jelentkezési határidő: 2018. április 6.
Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével és a kepzes@menedek.hu e-mail címre történő visszaküldésével lehet. A jelentkezési lap kötelező melléklete egy motivációs levél.

A képzés tanegységei:
 -A társadalmi problémák megközelítései.
- A szociális munka módszerei.
- Követendő gyakorlatok.
- Közösségi munka a gyakorlatban.

Költségek:
A képzésen való részvétel, az ellátás, a szállás, Budapestről a bentlakásos helyszínre és a helyszínről Budapestre történő utazás szervezetten történik és a résztvevők számára ingyenes.
Vidéki résztvevőnek a Budapestre és Budapestről történő visszautazást nem tudjuk téríteni, a résztvevő költségét képezi.
A képzéshez a következő szolgáltatásokat biztosítjuk térítésmentesen: igény szerint előzetes tudásfelmérés, képzési szükségletek felmérése és képzési tanácsadás.
Maximális hiányzás mértéke a program időtartamának 10%-a.
A képzés nem zárul vizsgával. Elvégzésének feltétele a képzési órák legalább 90%-án való részvétel és egy közösségi akció megtervezése. A képzésen résztvevők teljesítményét a trénerek szóbeli visszajelzés formájában értékelik.
A képzés teljesítéséről a képző igazolást állít ki.

Információ: Medjesi Anna, Tel: 06 20 450 7245, 06 1 322 1502 kepzes@menedek.huwww.menedek.hu; www.facebook.com/menedekegyesulet

A projekt és azon belül a képzés a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap támogatásával
valósul meg. (A projekt címe: Tudás – Készség – Attitűd, MMIA-2.3.3./3-2016-00004)

Belügyi Alapok logó