Mikor felvettük a kapcsolatot, az etyeki család háromtagú volt. Azóta megszületett második gyermekük, így a vendéglátás és -fogadás gyerekközpontú eseménnyé vált. Különösen érthető ez akkor, ha azt is tudjuk, hogy nagyobbik gyermekükkel egyidős volt szerb vendégeik csemetéje. Ők ketten intenzívebben kóstolgatták egymást, mint az ételt.
Az előkészületek közül a bevásárlás igazi férfimunka volt: apa és fia oldották meg a feladatot.
A háziasszony a család kedvenc ételeit tartalmazó saját szakácskönyvükből állította össze a menüt. Előételnek magyaros kóstoló került az asztalra: szalámik, kolbászok, kenőkék sok-sok zöldséggel. Aztán tartalmas zöldséglevest tálaltak fel, amit a meglehetős mennyiségű levesbetét tett igazán gyerekbaráttá. A főétel ínycsiklandó húsos fogások sorozata volt. Ezután jöttek a desszertek: máglyarakás és Rákóczi-túrós.
Természetesen mindkettő saját készítésű!