Képzés pedagógusoknak

2017/10/13
Short description

Novemberi képzésünk pedagógusoknak, tanítóknak, általános- és középiskolai tanároknak, valamint iskolai vezetőknek szól.

Törzs

A Menedék Egyesület „Interkulturális kompetencia fejlesztés pedagógusoknak” – címmel, 957/132/2013 számú alapítási engedély számú, 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzést indít novemberben.

A képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék a migráns gyerekekkel való foglalkozás speciális pedagógiai vonatkozásait, gyakorlati ismereteket kapjanak a kulturális, tanulási és nyelvi különbségekhez kötődő pedagógiai helyzetek felismeréséhez és kezeléséhez, fejlesszék interkulturális kompetenciáikat, eszközöket kapjanak munkájuk hatékonyabbá, tudatosabbá tételéhez.

A képzés során a résztvevők többek között - megismerik az interkulturális kompetencia összetevőit és azok különféle dimenzióit; - megismerik a migráns gyerekek élethelyzetéből fakadó jelenségek tipikus formáit, okait - tudatosítják saját kulturális identitásukat; - megismerik az interkulturális konfliktusok megelőzésének és feloldásának lehetőségeit, ezeket integrálják a mindennapi pedagógiai gyakorlatukba.

A továbbképzésbe bekapcsolódhatnak óvodapedagógusok, tanítók, általános- és középiskolai tanárok, valamint iskolai vezetők, vezetői feladatokat ellátó pedagógusok, pedagógiai munkát segítő szakemberek. A továbbképzés bekapcsolódásának feltétele főiskolai vagy egyetemi diploma, pedagógus szakképzettség.

A tréning időpontjai: 2017. november 10., 12., 13., 14.

Tréning költségek: A tréningen való részvétel, az ellátás, a szállás, Budapestről a bentlakásos helyszínre és a helyszínről Budapestre történő utazás szervezetten történik és a résztvevők számára ingyenes. Vidéki résztvevőnek a Budapestre és Budapestről történő visszautazást nem tudjuk téríteni, a résztvevő költségét képezi.

Jelentkezési határidő: 2017. november 2.

Jelentkezés: a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével, amelynek kötelező melléklete egy motivációs levél, valamint a főiskolai vagy egyetemi diploma másolata.

További információ: Medjesi Anna, 06 1 322 1502, 06 20 4507245, kepzes@menedek.hu

A projekt és azon belül a képzés a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap támogatásával valósul meg. (A projekt címe: Tudás – Készség – Attitűd, MMIA-2.3.3./3-2016-00004)