Februárban újra indul a 88 órás képzésünk!

2018/01/05
Short description

A térítésmentes, 88 órás képzésre mindazon szakemberek jelentkezését várjuk, akik munkájuk során külföldiekkel kapcsolatba kerülnek, kerülhetnek.

Törzs

A Menedék Egyesület sok éves szakmai tapasztalatát és tudását felhasználva kidolgozott egy egyedülálló továbbképzési tematikát, amely átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket nyújt migrációs témában. 2009 óta 12 alkalommal, 240 résztvevővel, nagy sikerrel valósítottuk meg a képzést.  
 
A képzésre mindazon szakemberek jelentkezését várjuk, akik munkájuk során külföldiekkel kapcsolatba kerülnek, kerülhetnek.
 
A képzés három egymásra épülő tanegységből áll.

A képzési napok időpontjai/ütemezés:
I. Migráns-specifikus segítő munka alapjai, 32 óra: 2018. február 14., 21., 28., március 7. 
II. Interkulturális ismeretek és készségfejlesztés, 24 óra: 2018. március 14., 21., 28. 
III. Interkulturális kommunikáció és szakmai önismeret, 32 óra: 2018. április 4., 11., 18., 25.
 
A képzési napok időtartama:
kezdés 9 órától, befejezés 16 óra 30- kor, naponta 8 45 perces képzési óra.
 
Helyszín: Budapest, Kőleves Vendéglő Tréningterme, 1075 Budapest, Kazinczy utca 37-41.  
 
Költségek: A képzésen való részvétel, a képzési anyag és a képzés alatti ellátás (kávészünetek, ebéd) teljes mértékben ingyenes. Az odautazás a résztvevő költsége.   
 
A képzéshez a következő szolgáltatásokat biztosítjuk térítésmentesen: igény szerint előzetes tudásfelmérés, képzési szükségletek felmérése és képzési tanácsadás.
 
A képzés célja, hogy a résztvevők:

  • megismerjék a migrációhoz kapcsolódó alap- és kulcsfogalmakat, migrációs folyamatokat, trendeket valamint a migrációt magyarázó szociológiai, társadalomtudományi elméleteket, a migránsokra vonatkozó jogi szabályozás rendszerét és a migrációt befolyásoló tényezőket.
  • ismereteket szerezzenek a menekültek és migránsok kibocsátó országairól, megismerkedjenek a kommunikációs helyzeteket nehezítő kulturális különbségek és az ezekből fakadó konfliktusok hátterével, okaival és működési mechanizmusaival, valamint képesek legyenek az ilyen különbségekből eredő konfliktusok felismerésére, megértésére és hatékony, elfogadó kezelésére.
  • mélyüljön segítő identitásuk és önismeretük, valamint a felmerülő gyakorlati kérdések feldolgozásra kerüljenek, cél hogy a tananyagegység elvégzésével interkulturálisan kompetens segítővé váljanak, így hatékonyabban tudják kezelni a migráns egyének és csoportok problémáit.

A képzés teljesítéséről a képző a résztvevő részére igazolást állít ki. Az igazolás kiadásának feltétele a 88 órás képzés óráinak legalább 80 %-án való részvétel, sikeres írásbeli tesztek megírása és az írásos feladatok elkészítése.
 
A továbbképzés formai és tartalmi követelményei:
 
A képzés nem zárul vizsgával. A résztvevők a tanegységek végén írásbeli tesztet töltenek ki. A képzés során kötelező egy esszé és - egy megadott szempontok alapján választott beadandó dolgozat elkészítése. A végső minősítést a tesztek és az írásbeli feladatok minősége adja. 
 
Jelentkezési határidő: 2018. február 4.
 
Jelentkezni a csatolmányban található jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével lehet. A jelentkezési lap kötelező melléklete egy motivációs levél.  
 
Információ: Medjesi Anna, Tel: 06 20 450 7245, 06 1 322 1502  kepzes@menedek.hu, www.menedek.hu; www.facebook.com/menedekegyesulet
 
A projekt és azon belül a képzés a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap támogatásával valósul meg. (A projekt címe: Tudás – Készség – Attitűd, MMIA-2.3.3./3-2016-00004)

Belügyi Alapok logó