Elindult az Ukrajnából menekült gyerekek iskolai integrációja

2022/07/13
Short description

A Menedék Egyesület komplex iskolai integrációs programot indított Ukrajnából menekült gyerekek részére.

Törzs

Célunk, hogy segítsük a gyerekek magyar iskolarendszerbe történő beiratkozását és a magyar környezetbe való beilleszkedését. Az eddigi tapasztalatok alapján számos intézmény örömmel fogadja a diákokat, mindamellett, hogy a nyelvi akadályok leküzdése nem kis kihívást jelent számukra.

Fotónk az integrációs program keretein belül szervezett iskolaelőkészítő napközis tábor első turnusa alatt készült. A gyerekek délelőttönként játékos formában magyar nyelvet tanulnak, amit később a mozgásos és kreatív foglalkozásokon gyakorolnak. A tanulás mellett kirándulásokat, közösségépítő játékokat is szervezünk számukra, támogatjuk őket a szabályok tanulásában, a közlekedésben, Budapest megismerésében. Mindemellett pszichológiai eszköztárunk és szakmai tapasztalatunk felhasználásával, professzionális munkatársaink és önkénteseink egy olyan biztonságos, támogató közeget nyújtanak, amely igyekszik pótolni a menekült gyerekek alapjaiban megingott biztonságérzetét.

A tábor két hetes turnusait korosztályos csoportbontásban szerveztük meg, az első turnusban alsó tagozatos gyerekek, a másodikban felsősök, az augusztusban induló harmadik turnus során pedig ismét alsósok vehetnek részt a programban.

A helyszínt a Kesztyűgyár Közösségi Ház és Budapest parkjai, nevezetességei adják.

A gyerekek élvezik a programokat, örömmel vesznek részt a foglalkozásokon, amely a szülőknek is megnyugtató élmény.