Botz=gombóc

2011/11/30
Törzs

A meghitt első találkozás után el kellett búcsúznunk attól a mongol családtól, akit Kósa Gabiék vendégül láttak. Számukra újabb izgalmakat tartogatott egy újabb első találkozás egy ismeretlen mongol családdal, akikhez most ők mentek vendégségbe. A vendéglátóknak felnőtt gyermekeik vannak, a család varrodát üzemeltet. Ritkán van szabadidejük, ami adódik, azt nagyrészt egymással töltik. A család szakácsa az apuka, ő főz mindenkire. A magyar vendégeknek is ő főzött, felesége és unokája csak besegített a hagyományos mongol hússal töltött gombóc, a botz elkészítésében. Ennek több variációja is készült, az viszont egyértelmű lett a magyar család számára, hogy a különböző formájú, hússal töltött kifőzött tésztafélék a mongol konyha alappillérei. Mielőtt a botzok és rokonaik kerültek volna az asztalra, hagyományos mongol levest tálaltak fel.