Képben vagy? Szakmai módszertani útmutató

2014/12/11
Törzs

A Menedék Egyesület évek óta valósít meg olyan projekteket, amelyek célja a fiatalok és felnőttek interkulturális kompetenciájának és szociális érzékenységének fejlesztése, befogadó attitűdjük erősítése. Az érzékenyítés és szemléletformálás leghatékonyabb formája az interaktív, teljes bevonódást, aktív, személyes részvételt igénylő foglalkozások tartása a témában, amelyek az ismeretátadás mellett a tapasztalati tanulásra, személyes élményszerzésre is hangsúlyt fektetnek.

BEAMS (Breaking down European Attitudes towards Migrant/Minority Stereotypes JUST/2011/FRAC/AG/2844) nemzetközi projekt keretében lehetőség nyílt a korábbi, diákokat érintő érzékenyítő projekteket továbbgondolni, s a diákok közösségi részvételén alapuló médiatábort szervezni „Képben vagy? Médiatábor a sokszínűségről” címmel.

Az alábbi prezentáció egy szakmai-módszertani útmutató, amely a projekt keretében megvalósított médiatábor programját mint jó gyakorlatot hívatott bemutatni pedagógusoknak, illetve olyan szervezetek, intézmények szakembereinek, akik munkájuk során a fiatalok valamiféle – nem kizárólagosan kulturális – mássággal szemben megnyilvánuló el- és befogadó attitűdjének, szociális érzékenységének fejlesztésével foglalkoznak.

A szakmai-módszertani útmutató itt tekinthető meg.