Aktuális képzéseink

Segítő munka a menekültek/migránsok körében

A képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék a migrációs folyamatokat, valamint a migrációt magyarázó szociológiai, társadalomtudományi elméleteket, a migránsokra vonatkozó jogi szabályozás rendszerét, továbbá megismerkedjenek a kommunikációs helyzeteket nehezítő kulturális különbségek és az ezekből fakadó konfliktusok hátterével, okaival és működési mechanizmusaival, valamint képesek legyenek az ilyen különbségekből eredő konfliktusok felismerésére, megértésére és hatékony, elfogadó kezelésére.

A képzésre mindazon szakemberek jelentkezését várjuk, akik munkájuk során külföldiekkel kapcsolatba kerülnek, kerülhetnek, például: szociális és államigazgatási területen dolgozók, családsegítő központok, gyermekjóléti szolgálatok és civil szervezetek munkatársai, idegenrendészeti feladatokat végzők, egészségügyben dolgozók, önkéntesek.

A képzés három egymásra épülő tanegységből áll:

  • Migráns-specifikus segítő munka alapjai – 32 óra
  • Interkulturális ismeretek és készségfejlesztés – 24 óra
  • Interkulturális kommunikáció és szakmai önismeret – 32 óra

Képzési napok:

  • 2017. szeptember 27., október 4., 11., 18.
  • 2017. október 25., november 8., 15.
  • 2017. november 22., 29., december 6., 13.

Helyszín: Budapest, Kőleves Vendéglő Tréningterme, 1075 Budapest, Kazinczy utca 37-41.

Költségek: A képzésen való részvétel, a képzési anyag és a képzés alatti ellátás (kávészünetek, ebéd) teljes mértékben ingyenes. Az odautazás a résztvevő költsége.

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 17.

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével lehet. A jelentkezési lap kötelező melléklete egy motivációs levél

 

Interkulturális kompetencia és szakmai önismeret fejlesztés a migránsokkal dolgozó szociális szakembereknek

A Menedék Egyesület ismét indítja interkulturális kompetencia és szakmai önismeret-fejlesztő tréningjét szociális szakemberek számára. A képzés 32 órában, összesen 4 napon kerül megvalósításra. A 8 képzési órás budapesti nyitó napot, 3 napos 24 képzési órás alkalom követ, bentlakásos formában. A képzésre olyan segítő szakemberek jelentkezését várjuk, akik munkájuk során migráns kliensekkel kapcsolatba kerülnek/kerülhetnek.

A tréning időpontjai: 2017. szeptember 29., október 8,. 9,. 10.

Tréning költségek: A tréningen való részvétel, az ellátás, a szállás, Budapestről a bentlakásos helyszínre és a helyszínről Budapestre történő utazás szervezetten történik és a résztvevők számára ingyenes. Vidéki résztvevőnek a Budapestre és Budapestről történő visszautazást nem tudjuk téríteni, a résztvevő költségét képezi.

A továbbképzés pontértéke: 30 pont

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 19.

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével lehet. A jelentkezési lap kötelező melléklete egy motivációs levél

 

Interkulturális kompetencia fejlesztés pedagógusoknak

A továbbképzés pontértéke: 30 óra

Jelentkezési határidő: 2017. október 

Alapítási engedélyszáma: 957/132/2013

A képzésre jelentkezhetnek óvodapedagógusok, tanítók, általános- és középiskolai tanárok, valamint iskolai vezetők, vezetői feladatokat ellátó pedagógusok, pedagógiai munkát segítő szakemberek.

 

Migráns gyerekek az óvodában, interkulturális kompetenciafejlesztés

Részletek és jelentkezés hamarosan.

 

Migráns specifikus közösségi munka

Részletek és jelentkezés hamarosan.

 

Migráns-specifikus tematikus esetmegbeszélő csoport

Részletek és jelentkezés hamarosan. 

 

További információ:

Medjesi Anna | képzési koordinátor
06 1 322 1502, 06 20 450 7245
kepzes@menedek.hu

A képzések a Tudás - Készség - Attitűd (MMIA -2.3.3/3-2016-00004) projekt keretén belül a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap támogatásával valósulnak meg.