Ha vendéglátás, akkor sok hús

03/12/2011
Törzs

Algériai vendéglátónk két iskolás lánya segítségével készült a vendégfogadásra. Ünnepi menüsort állított össze számtalan fogással: így nézhet ki ramadánkor a napszállta utáni terülj-terülj asztalkám. A zöldségsaláta és a krémleves hallal készült, ezek nyitották az ételek hosszú sorát. A következő fogásokban nem hal, hanem különböző húsok voltak - ünnepi asztalra a legértékesebb alapanyagokból főznek. A dulma (daráthússal töltött különböző zöldségek sütőben megsütve) és a roz bhue elbáhl (zöldséges rizsen sült bárányborda) tepsijében csak mellékszereplők lehettek a zöldségek. Feltálaltak két különböző tagine-t (ők ezt lágyan, "tágyin"-nak ejtették). És mikor már tele volt minden pocak és has, következtek a desszertek: gyümölcskocsonya és citromtorta. Erre azonban rápihent a csapat játékkal és beszélgetéssel.