Regionális Készségfejlesztő Program (CDNP) 2006

A Regionális Kompetenciafejlesztő Projekt a Közép-Kelet Európai régióban élő menekültek és menedék keresők számára nyújtott segítségadás, tanácsadás és szociális szolgáltatások hatékonyságának növelése céljából hozták létre 2002-ben. A program képes előmozdítani a regionális kommunikációt és támogatni különböző gyakorlatban megvalósuló tanulási stratégiákat, tréningeket és képzéseket.A Regionális Kompetenciafejlesztő Projekt 2006-ban az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság új helyi régiójában (Lengyelországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Magyarországon) válik aktívvá. Továbbra is megpróbál publikációi, a honlap illetve szakértői képzéseken keresztül hálózati támogatást biztosítani a Balkán országainak, a Független Államok Közössége nyugati országainak, a Balti államoknak és egyéb más Közép- és Kelet Európai országnak.

Regionális Kompenteciafejlesztő Projekt – Programok 2006

  • A Regionális Kompetenciafejlesztő Projekt honlapja egybeolvadt a Menedék Egyesület fő honlapjával és az Európai Menekültügyi Alap által támogatott Refugee.hu weboldallal.
  • Kiadásra került az első regionális, szociális munkáról szóló tankönyv menekültekkel foglalkozó szakemberek magas szintű képzése céljából, illetve ennek magyar fordítása is. (Támogató: ENSZ Menekültügyi Főbiztosság)
  • Az átdolgozott Minimum Követelmények fordításra került magyar, lengyel, szlovák és szlovén nyelvekre. (Támogató: ENSZ Menekültügyi Főbiztosság)
  • A következő Gender/Age Mainstreaming tréner képzés 2006 májusában Budapesten kerül megrendezésre. (Támogató: ENSZ Menekültügyi Főbiztosság)
  • Együttműködés a nemzeti továbbképzési projekt során a menekültek munkaerőpiaci lehetőségeinek javítása céljából. Célcsoportja az állami és a civil szektorbeli szociális munkások. (Támogató: Kormány Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 2.2 (HEFOP 2.2))
  • Irányelvek és minta tréning események, amelyeknek témája a menekültek munkaerőpiacon való esélyegyenlőségük és diszkrimináció mentességük. Célcsoportja munkaügyi központok, kereskedelmi kamarák, és szakszervezetek. (Támogató: Kormány Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 2.2 (HEFOP 2.2))
  • Konfliktus menedzsment és kommunikációs tréning határőröknek, akik fogva tartott menekültekkel lehetnek kapcsolatban Magyarországon illetve Lengyelországban. (Támogató: PHARE ACCESS 2003 Makro, ENSZ Menekültügyi Főbiztosság)