Iránytű

2013. július 1-én az eddigiek folytatásaként új képzési projektet indítottunk az Európai Unió Európai Integrációs Alapjának támogatásával, Iránytű címmel.
A projekt folyamán 7 továbbképzést szervezünk segítő szakemberek számára.

  • Egy 88 órás migráns-specifikus képzést „Szociális munka a menekültek/migránsok körében” címmel. (Pl- 2695)
  • Két 32 órás tréninget „Interkulturális kompetencia és szakmai önismeret fejlesztés a migránsokkal dolgozó szociális szakemberek számára” címmel. (S-05-119/2010)
  • Egy 52 órás „Haladó képzés terepgyakorlattal kiegészítve” a 88 órás képzéseinket eddig elvégzőknek.
  • Két 16 órás „Önkéntes készségfejlesztés” című képzést önkéntesek számára.
  • Egy 24 órás „Közösségi szociális munka bevándorlókkal” című képzést segítő szakemberek számára.

A képzéseket ajánljuk mindazon szakembereknek, akik munkájuk során harmadik országbeli állampolgárokkal is kapcsolatba kerülnek, kerülhetnek és szeretnék hatékonyabban végezni munkájukat. Képzéseink tematikáját úgy állítottuk össze, hogy a különböző szakterületeken tevékenykedők egyaránt profitáljanak belőle.

A projekt során létrejön egy olyan képzéstámogató tartalomkezelő rendszer, ami lehetőséget ad elektronikus úton is történő szélesebb körű szakmai ismeretátadásra, a gyakorlatban dolgozók mentorálására és a szakemberek hálózatának online építésére.

A projekt záró rendezvényeként konferenciát tartunk, ami teret biztosít a projekt során megvalósított képzések disszeminációjának, valamint a képzéstámogató tartalomkezelő rendszer eredményeinek bemutatására.

A képzésekbe mintegy 113 szakember kapcsolódhat be térítésmentesen.

A projekt időtartama: 2013. július 1 - 2014. március 31.

Információ: Medjesi Anna Tel: 06 1 322 1502, fax: 06 1 479 0272; anna.medjesi@menedek.hu