Újabb nyílt levél az EU döntéshozóinak

2017/03/10
Short description

Több mint 20 államból, 162 civil szervezettel együtt a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület is aláírta azt az EU döntéshozóinak címzett levelet, amelyben azt kérjük, hogy a migrációra adott válaszban az Európai Unió 60 éves alapelvei vezessék őket, és eszerint teljesítsék a menekültek emberi jogainak védelmére vonatkozó kötelezettségeiket.

Törzs

Több mint 20 államból, 162 civil szervezettel együtt szólítjuk fel az EU döntéshozóit, hogy a migrációra adott válaszban az Európai Unió 60 éves alapelvei, és ne a félelem vezesse őket.
Európa vezetőinek újra el kell köteleződniük az európai értékek mellett és aszerint cselekedni. Fel kell hagyniuk a xenofób, populista receptek másolásával, az üres szónoklatokkal. Hangulatkeltés helyett a gyakorlatban teljesítsék a menekültek emberi jogainak védelmére vonatkozó kötelezettségeiket.
Bízunk benne, hogy felelős vezetők belátják, hogy nem akkor vagyunk erősek, ha elfordulunk azoktól, akik leginkább szükséget szenvednek, hanem akkor, ha olyan utat mutatunk, amely megőrzi az értékeket.

A teljes levél itt olvasható: https://www.oxfam.org/sites/www.oxfam.org/files/joint-letter-eu-leaders-migration.pdf

A miniszterelnöknek is elküldött magyar verzió pedig a csatolmányban található.

Csatolmány
Document file