Szerezd be karácsonyra a legszínesebb szakácskönyvet!

2017/12/11
Short description

Rendhagyó szakácskönyv ételekről, életekről Mautner Zsófia és a Menedék együttműködésében. Tökéletes karácsonyi ajándék.

Törzs

Mautner Zsófia (Chili&Vanilia) Magyarországon élő bevándorlókkal beszélgetett és főzött: a beszélgetéseket és a közösen elkészített ételek receptjeit gyűjti össze ez a szakácskönyv.

15 különböző távoli országból érkeztek hazánkba, itt leltek otthonra. Mesélnek múltjukról, magyarországi életükről és arról, hogy konyhájukban hogy keverednek a távolról hozott és az itteni ízek.

Mautner Zsófia így ír a könyv beköszöntőjében:

"Soha, semmilyen munka nem adott még nekem ilyen sokat. Úgy érzem, a kötetben bemutatott minden egyes beszélgetés gazdagabbá tett: tizenöt interjúalanyomtól (egyben főzőpartneremtől) hihetetlen nyitottságot, kedvességet, meleg szívű vendégszeretetet, tudást, és persze számtalan világraszóló receptet kaptam. Némelyik beszélgetés nagyon felkavart. Néha felkészületlenül értek sorsok. Lakásokba, konyhákba és életekbe léptem be néhány órára, hogy aztán múltak, sorsok, örömök és bánatok, nagymamák és dadák emlékei, rokonok és szerelmek történetei bontakozzanak ki a szemem előtt."