Nagyszabású iskolai migráns nappal zártuk „Mindenki másképp egyforma” projektünket

2013/06/21
Törzs

2013. június 13-án „Mindenki másképp egyforma” projektünk keretében nagyszabású migráns specifikus programot szerveztünk a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola és Óvoda pedagógusaival együttműködésben, az iskola alsó tagozatos tanulóinak, mintegy 420 gyermeknek. A program keretében a gyerekek akadályversenyen és különböző kézműves, beszélgetős, játékos, táncos és sport tevékenységeken vettek részt, ezáltal bővítették a bevándorláshoz kapcsolódó ismereteiket, erősítették a más népek, kultúrák iránti nyitottságukat.

Iskolai érzékenyítő programunk keretében ebben a tanévben 150 érzékenyítő foglalkozást és 11 migráns specifikus programot tartottunk 6 budapesti és 5 vidéki iskolában, Győrött, Veszprémben, Szegeden, Balassagyarmaton, Debrecenben és Budapesten. Foglalkozásainkon 700, iskolai migráns napjainkon több mint 1500 gyermek vett részt összesen.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal együttműködésben, a Városligeti Gyermeknap keretében nagyszabású családi rendezvényt tartottunk, ahol több százan látogattak el hozzánk.

A projekt célja a migrációval kapcsolatos társadalmi tudatosság és érzékenység növelése interaktív, játékos, informatív foglalkozásokon, valamint színes, izgalmas iskolai migráns napokon keresztül az arra legfogékonyabb korosztály, az általános iskolás korú gyerekek között.

A projektet az Európai Integrációs Alap támogatja.

Jövőre folytatjuk!