Felhívás külföldiekre nyitott munkáltatóknak

2017/09/18
Short description

Mindössze 5 perccel vesz több időt igénybe egy Magyarországon elismert menekült vagy oltalmazott munkavállaló bejelentése, mint egy magyar állampolgáré.

Törzs

Mindössze 5 perccel vesz több időt igénybe egy Magyarországon elismert menekült vagy oltalmazott munkavállaló bejelentése, mint egy magyar állampolgáré. Ez a plusz pár perc és a foglalkoztató nyitottsága elegendő ahhoz, hogy a háború, üldöztetés elől menekülő emberek esélyt kapjanak életük újrakezdésére.

A külföldiek  sikeres társadalmi beilleszkedéshez, önálló életvitelük kialakításához elengedhetetlen, hogy lehetőséget kapjanak a munkavégzésre. A külföldiek foglalkoztatása a magyar gazdaság sikerességéhez is hozzájárul, mivel  számos szektorban jelent megoldást a munkaerőhiányra. A külföldi munkavállalók színesítik a munkahelyi közösséget, új tapasztalatokat visznek a csapat életébe. Tudatos üzleti stratégiával a munkavállalók sokszínűsége pozitívan járul hozzá a vállalkozás hatékonyságához, céljainak eléréséhez.

Munkáltatói és munkavállalói tapasztalatokról, a külföldiek foglalkoztatásához szükséges tudnivalókról bővebben legújabb kiadványunkban olvashat. 

Olyan munkaadók jelentkezését várjuk, akik szívesen kínálnak állást menekült és más jogcímen Magyarországon tartózkodó munkavállalók számára. Továbbá olyan fogadó intézményeket, munkahelyeket is keresünk, ahol álláskeresőinknek gyakornokként lehetőségük nyílik megismerni a magyarországi elvárásokat, szakmai tapasztalatot szerezni a szakmájukban, hogy a jövőben mindezt kamatoztatva tudjanak majd elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Jelentkezzenek bátran azok is, akik egyelőre csak érdeklődnek a lehetőség iránt és személyesen szeretnék átbeszélni szakembereinkkel a külföldiek foglalkoztatásával kapcsolatos kérdéseket. Jelentkezési űrlap: http://bit.ly/2pdmkeD 

Az alábbi linkre kattintva bővebben olvashat álláskeresőknek és munkáltatóknak szóló programunkról: http://menedek.hu/projektek/mentor-allas

gyakornoki programunkról bővebben itt tájékozódhat. 

Visszajelzéseiket, kérdéseiket és tapasztalataikat örömmel fogadjuk. Elérhetőségünk: menedek@menedek.hu

A Mentor-Állás (MMIA-2.2.6-2015-00001) projekt az Európai Unió Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap támogatásával valósul meg. Külföldiek foglalkoztatására nyitott munkáltatókat keresünk!