Interkulturális közvetítő képzés indul

fotó: Györffy Anna

A Menedék Egyesület 32 órás térítésmentes képzést indít leendő vagy már gyakorlott interkulturális közvetítők számára. A képzés során a résztvevők képet kapnak a menekültekkel és más külföldiekkel való segítő munkáról, a velük kapcsolatba kerülő intézményrendszerek működéséről, megismerkednek az interkulturális találkozások, félreértések természetével, azok felismerésével és lehetséges kezelésével. Fejlődik interkulturális kompetenciájuk, mélyül szakmai önismeretük, tisztázódnak interkulturális közvetítői szakmai szerepeik.

A képzésre olyan résztvevők jelentkezését várjuk, akik magyar nyelven jól beszélnek és rendelkeznek olyan kulturális ismerettel, tapasztalattal, ami erőforrásként használható a külföldiekkel folyatott segítő munka során. Azoknak a külföldi érdeklődőknek a jelentkezését várjuk, akik a képzést követően vállalják, hogy részt vesznek a munkatapasztalat szerző gyakornoki programunkban is, ahol a képzésen szerzett ismereteiket és készségeiket alkalmazni, gyakorolni tudják majd.

A képzés időpontjai: 2017. július 07. (péntek), 2017. július 08. (szombat), 2017. július 10. (hétfő), 2017. július 11. (kedd)

A képzés helyszíne: Kőleves Vendéglő, 1075 Budapest, Kazinczy u. 41.

Jelentkezés: a mellékelt jelentkezési lap kitöltése + motivációs levél. Minden jelentkezővel személyes elbeszélgetésre is sor kerül. Az elbírálás során segítő tevékenységben szerzett tapasztalat előnyt jelent. 

Jelentkezési határidő: 2017. június 26.

További információ: Illés Viktória, 06 1 322 1502, viktoria.illes@menedek.hu

A projekt és azon belül a képzés a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap támogatásával valósul meg.

Csatolmány: