Együttműködő iskolákat keresünk tematikus napok megvalósításához!

2014/10/20
Törzs

A Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület több éve valósít meg iskolai érzékenyítő projekteket, amelyek célja a tanulók migrációval kapcsolatos ismereteinek bővítése, interkulturális és szociális kompetenciáik fejlesztése, nyitottságuk, befogadásuk, társadalmi tudatosságuk erősítése.

Programunkhoz új együttműködő iskolákat keresünk!

A 2014/15-ös tanévben „Sokszínvilág” címmel indult újabb iskolai projekt keretében lehetőségünk van iskolákban programokat szervezni, iskolai rendezvényeken megjelenni, és a migráció és az interkulturalitás témáit feldolgozó tevékenységeket szervezni. E programokba lehetőségük van az Önök intézményének is bekapcsolódni.

Amennyiben iskolájukkal szeretnének részt venni, az iskola 100 tanulóját bevonva, az alábbi programokat tudjuk felajánlani:

  1. filmvetítés, élményeket feldolgozó beszélgetés (téma: migráció, interkulturális találkozások 7-8. osztályosok részére)
  2. érzékenyítő foglalkozások interaktív játékokkal, gyakorlatokkal (téma: migráció, kirekesztés, befogadás, integráció, kulturális sokszínűség 6-8. osztályosok részére)
  3. városi séta (téma: migráns-specifikus vezetett séta Budapest belvárosában 7-8. osztályosok részére)
  4. multikulturális zenei utazás (téma: zenék a különböző kultúrákban 1-8. osztályosok részére)
  5. népek játékai, sportok (téma: sportok, játékok a világ különböző tájairól 1-8. osztályosok részére)
  6. népek meséi (alsó tagozatosok)

A tematikus programokat 2014. novemberétől tudjuk megtartani az iskolákban, a tavaszi időszakban korlátozott számban lesz lehetőségünk a programokat megvalósítani.

A „Sokszínvilág” című projekt megvalósulását az Európai Integrációs Alap támogatja, ezért a projektben való részvétel semmilyen költségterhet nem jelent a résztvevőknek.

Jelentkezés a programban való részvételre:

Az iskolák jelentkezését a programban való részvételre 2014. november 7-ig várjuk az ildiko.barcza@menedek.hu email címen megjelölve, hogy:
- melyik programra számítanának
- mely dátumok lennének alkalmasak a program megvalósítására.

Ha a programmal kapcsolatban bármilyen kérdésük felmerül, kérjük, keressenek minket! A további részletekről szívesen egyeztetünk személyes találkozó alkalmával, vagy telefonon.

Várjuk az iskolák jelentkezését!