Egyesületünk kapta a Cirko Film által forgalmazott Dheepan című film első hétvégéjének bevételét

A Dheepan – Egy menekült története című arany pálmás alkotás magyarországi forgalmazója, a Cirko Film az első hétvége teljes bevételét felajánlotta a Menedék Egyesület számára.

A Cirko Film sajtóközleményét itt olvashatjátok:

Sajtóközlemény – 2015. november 3.
A menekülteket segítők kapják a Dheepan első hétvégéjének bevételét

A Dheepan – Egy menekült története című arany pálmás alkotás magyarországi forgalmazója, a Cirko Film az első hétvége teljes bevételét felajánlotta a Menedék Egyesület számára.

Az első hétvégén 20 mozi vetítette a Dheepan – Egy menekült történetét. ​107 előadáson 548 néző nézte meg a filmet. A mozik által levont költségek után megközelítőleg 250 000 forint bevétel maradt a Cirko Filmnél, amelyet a filmforgalmazó egészében a Menedék Egyesületnek adományoz. (A pontos szám az összes mozi hivatalos jelentése után derül ki.)

A Cirko számára megalakulása óta mindig elsődleges szempont volt az olyan filmek bemutatása, amelyek emberi jogi kérdéseket helyeznek középpontba, a kisebbségek és elnyomottak helyzetét mutatják be. Balassa Péter, a Cirko Film vezetője így fogalmaz: „A Dheepan kapcsán úgy éreztük, hogy társadalmi szerepvállalásunkat a témával foglalkozó filmek bemutatása mellett most anyagi eszközökkel is fontos hangsúlyoznunk. Ezért döntöttünk úgy, hogy egy olyan szervezetnek ajánljuk fel a teljes első hétvégi bevételt, amely a menekültek megsegítését tűzte ki céljaként”.

A Cannes-ban Arany Pálmát nyert Dheepan – Egy menekült története című filmet október 29-én mutatták be a magyar mozik.

A főszereplő, Jesuthasan Anthonythasan 16 és 19 éves kora között maga is tamil tigrisként harcolt Srí Lankán. Ezután elmenekült az országból, és az általa alakított Dheepanhoz hasonlóan Párizsban kezdett új életet. Ma sokfelé publikáló író, regényeit több nyelvre lefordították.

A filmről:

Dheepan – Egy menekült története
(Dheepan, 109’, francia film)
Cannes 2015 – Arany Pálma!

Dheepan Srí Lanka-i tamil, akinek menekülnie kell hazájából. Franciaországban próbál új életet kezdeni: egy lakótelepen lesz gondnok. A többi menekülttel és a helybeliekkel éppolyan lassan formálódik a kapcsolata, mint új családjával…

Rendező: Jacques Audiard
Forgatókönyvíró: Jacques Audiard, Thomas Bidegain, Noé Debré

Szereplők:
Jesuthasan Antonythasan
Kalieaswari Srinivasan
Claudine Vinasithamby

Bemutató időpontja: 2015. október 29.

16 éven aluliaknak nem ajánlott!

Forgalmazza a Cirko Film