Blog

Miről szól a blog?

2018/01/25

A többségi társadalom sokszor elutasító a hazánkban élő külföldiekkel szemben, aminek gyakran az ismeretlentől való félelem az oka, ezért a munkánk során fontosnak tartjuk, hogy személyes történeteken keresztül is beszéljünk a migrációról, menekült kérdésről.

Szír diákok Budapesten

2018/02/16

Közösségi rádiónk legújabb adásában vendégeink -Hassan és Ahmed- a magyarországi és szíriai diákélet különbségeiről és hasonlóságairól, nemi szerepekről, mindennapi tapasztalataikról meséltek nekünk. A beszélgetést részben angolul, részben magyarul hallgathatjátok. 

Városi Séta V.- Dualizmus

2018/02/13

Májusig biztos várnunk kell, hogy a városi sétánk dramaturgiáját a közös piknikre vezessük ki, ahogy azt a nyári időszakban mindig tenni szoktuk. Még szerencse, hogy vannak fűtött, klasszicista palotáink, azok közül is minden magyar múzeum anyamúzeuma, a Magyar Nemzeti Múzeum, amibe februári sétánk alkalmával ellátogattunk.

Városi séta IV. -Azok a hatvanas évek.

2018/01/30

Január 28-án rendszeres városi sétánk apropóján a Budai Várban tettünk látogatást, témánk (mint mindig) a város, amiben élünk, annak ismert és ismeretlen ki-és beszögellései, történelme, karaktere és az emberek, akik a várost otthonuknak nevezik. A séta során első állomásként a Várnegyedben sétáltunk, ahol a Mátyás-király korabeli országszervezésről, a török megszállás időszakáról, valamint a politikai rendszerben illetve a városszervezésben bekövetkezett változásokról beszélgettünk.

Interjú- Hamid

2018/01/04

Közösségi rádiónk legutóbbi vendége Hamid volt Iránból.

Lakhatás Workshop

2017/10/03

Október elsején újra sokan gyűltünk össze egy közös főzéssel összekötött workshop alkalmával Népszínház utcai irodánkban. Közösségi programunk témája ez alkalommal a budapesti lakhatási helyzet és az azzal kapcsolatos tapasztalatok, kihívások feltérképezése volt. Az egész délután zajló közös munka során arra is jutott időnk, hogy a galérián berendezzük ideiglenes rádió stúdiónkat és mikrofon előtt is beszélgessünk azokkal, akik fontosnak érezték ilyen formán is megosztani lakhatással kapcsolatos tapasztalataikat.

Lakhatás

2017/10/03

"Azt tapasztaltuk, hogy az utóbbi hónapokban érezhetően megnehezült azoknak az élete, akik hosszabb ideje itt élnek Magyarországon. Több olyan migránssal és menekülttel vagyunk kapcsolatban, akik hónapokon keresztül hiába keresnek lakást, mert sokan félnek és elzárkóznak attól, hogy külföldinek adják ki a lakásukat. Még akkor is, ha ezek az emberek Magyarországon szeretnének letelepedni, hosszú távra keresnek lakást, és fizetni is tudják a lakbért” - nyilatkozta igazgatónk Kováts András 2015-ben, amikor a Norvég Civil Alap támogatásával elindítottuk Velkám Májgrentsz! című kampányunkat, hogy segítsük az itt élő külföldiek lakhatáshoz jutását."- A menekülteket (is) érintő lakhatási nehézségekről Faragó Renáta írt bejegyzést.

Közösségi Rádió- Balaton

2017/09/10

Nekünk a Balaton a Riviéra. De kinek is?

A nyáron egy egész napos kirándulást szerveztünk Tihanyba itt élő külföldieknek, hogy megnézhessék az ország egyik látványosságát: a híres Balatont.